Openrpa.rdservice does not start

Hello everybody!

I’m trying to run openrpa.rdservice from OpenRPA1.4.54-patched2.msi package but I keep getting an error message. Below are the startup commands and the rdservice log:

C:\Windows\system32>openrpa.rdservice
GetParentProcessId
Check parentProcess
****** isService: False
DoWork
Do work!
BEGIN::Set ProjectsDirectory
Set UnhandledException
Check IsServiceInstalled
Create Tracing
Add Tracing
Override SetOut
[18:21:31.522][Output] Override SetError
[18:21:31.538][Output] ResetLogPath
[18:21:31.538][Output] ****** BEGIN
[18:21:31.538][Output] settings file missing JWT token! please run openrpa.rdservice reauth
[18:21:31.538][Output] C:\Program Files\OpenRPA\settings.json

openrpa.rdservice log:
[18:21:31.225] GetParentProcessId
[18:21:31.225] Check parentProcess
[18:21:31.241] DoWork
[18:21:31.241] BEGIN::Set ProjectsDirectory
[18:21:31.444] Set UnhandledException
[18:21:31.522] Check IsServiceInstalled
[18:21:31.522] Create Tracing
[18:21:31.522] Add Tracing
[18:21:31.522] Override SetOut
[18:21:31.522][Output] Override SetError
[18:21:31.538] Override SetError
[18:21:31.538][Output] ResetLogPath
[18:21:31.538] ResetLogPath
[18:21:31.538][Output] ****** BEGIN
[18:21:31.538][Output] settings file missing JWT token! please run openrpa.rdservice reauth
[18:21:31.538] settings file missing JWT token! please run openrpa.rdservice reauth
[18:21:31.538][Output] C:\Program Files\OpenRPA\settings.json
[18:21:31.538] C:\Program Files\OpenRPA\settings.json
C:\Windows\system32>openrpa.rdservice reauth
GetParentProcessId
Check parentProcess
****** isService: False
DoWork
Do work!
BEGIN::Set ProjectsDirectory
Set UnhandledException
Get usefreerdp

openrpa.rdservice reauth log:

[18:24:19.653] GetParentProcessId
[18:24:19.653] Check parentProcess
[18:24:19.653] DoWork
[18:24:19.653] BEGIN::Set ProjectsDirectory
[18:24:19.653] Set UnhandledException
[18:24:19.903] Get usefreerdp

When opening openrpa.rdservice for the first time, I noticed a line in the console:

config file missing. I just created one for you! Please update this now. using openrpa.rdservice reauth

But the json was not created. I copied the json from the folder C:\Users%CURRENT_USER%\Documents\OpenRPA and I made edits to it as in the tutorial HDRobots on YouTube. It didn’t work for me. Perhaps because the OpenRPA parameters are set in HKLM:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\OpenRPA]
"log_to_file"="false"
"log_file_level_minimum"="\"2\""
"log_file_level_maximum"="\"5\""
"log_verbose"="true"
"log_activity"="true"
"log_debug"="true"
"log_selector"="true"
"log_selector_verbose"="true"
"log_output"="true"
"log_warning"="true"
"log_error"="true"
"log_information"="true"
"use_postwait"="\"00:00:03\""
"minimize"="true"
"ocrlanguage"="en"
"culture"="en"
"wsurl"="ws://rbpa-app.domain.kz/"
"InstallFolder"="C:\\Program Files\\OpenRPA\\"
"installed"=dword:00000001

I see 2 problems: the isService property is set to False value and Set ProjectsDirectory leads to an error. But I have no idea how to fix it.

The JSON that I used for the service:

{
  "wsurl": "ws://rbpa-app.domain.kz/",
  "username": "",
  "use_virtual_click": true,
  "use_sendkeys": false,
  "use_postwait": "00:00:00",
  "use_animate_mouse": false,
  "updatecheckinterval": "1.00:00:00",
  "thread_lock_timeout_seconds": 10,
  "skip_online_state": false,
  "skip_child_session_check": false,
  "remote_allowed": true,
  "remote_allow_multiple_running_max": 2,
  "remote_allow_multiple_running": false,
  "reloadinterval": "00:05:00",
  "recording_add_to_designer": true,
  "record_overlay": true,
  "querypagesize": 50,
  "password": null,
  "otel_trace_url": "",
  "otel_metric_url": "",
  "openflow_uniqueid": "",
  "ocrlanguage": "eng",
  "notify_on_workflow_remote_start": true,
  "notify_on_workflow_remote_end": false,
  "notify_on_workflow_end": true,
  "move_animation_steps": 20,
  "move_animation_run_time": "00:00:00.5000000",
  "minimize": true,
  "max_trace_lines": 250,
  "max_output_lines": 250,
  "mainwindow_position": "360, 145, 1200, 750",
  "log_warning": true,
  "log_verbose": false,
  "log_to_file": false,
  "log_selector_verbose": false,
  "log_selector": false,
  "log_output": true,
  "log_network": false,
  "log_information": true,
  "log_file_level_minimum": 2,
  "log_file_level_maximum": 5,
  "log_error": true,
  "log_debug": false,
  "log_busy_warning": true,
  "log_activity": false,
  "lastupdatecheck": "2023-12-22T15:50:40.6919082+03:00",
  "jwt": null,
  "isagent": false,
  "getting_started_url": "",
  "files_pending_deletion": [],
  "entropy": null,
  "enable_analytics": true,
  "doupdatecheck": true,
  "disable_instance_store": false,
  "designerlayout": "",
  "culture": "",
  "cef_useragent": "",
  "cancelkey": "{ESCAPE}",
  "autoupdateupdater": false,
  "properties": {
    "rdservice_width": 1440,
    "rdservice_heigth": 900,
    "rdservice_reload_interval": "00:00:01",
    "rdservice_usefreerdp": false,
    "rdservice_wsurl": "ws://rbpa-app.domain.kz/",
    "IE_enable_xpath_support": true,
    "NM_wait_for_tab_after_set_value": false,
    "NM_wait_for_tab_click": false,
    "NM_compensate_for_old_addon": false,
    "NM_debug_console_output": false,
    "NM_unique_xpath_ids": [
      "ng-model",
      "ng-reflect-name",
      "data-control-name"
    ],
    "NM_protocol_timeout": "00:00:10",
    "NM_wait_for_tab_timeout": "00:00:00.0010000",
    "Office_get_emails_max_folders": 50,
    "Office_get_emails_skip_public": true,
    "Script_csharp_intellisense": true,
    "Script_vb_intellisense": true,
    "Script_use_embedded_python": true,
    "Script_py_create_no_window": true,
    "Windows_allow_attach": true,
    "Windows_cache_timeout": "00:05:00",
    "Windows_enable_cache": true,
    "Windows_allow_multiple_hits_mid_selector": false,
    "Windows_enum_selector_properties": false,
    "Windows_get_elements_in_different_thread": true,
    "Windows_search_timeout": "00:00:05",
    "Windows_traverse_selector_both_ways": true,
    "Windows_enable_windows_detector": true
  }
}

I would be very grateful for help with this problem!

You cannot just copy the config file.
Follow this guide https://youtu.be/VMQtr0fK3Rw?si=JDQdM1bh3ajWraU6

This topic was automatically closed 7 days after the last reply. New replies are no longer allowed.